Press "Enter" to skip to content

WordPress telepítés

A WordPress a legnépszerűbb CMS (tartalomkezelő rendszer), így a telepítés ennek megfelelően rendkívül egyszerű. Amire szükséged lesz:

 • tárhely
 • a tárhelyhez kapcsolódó felhasználónévre és jelszóra
 • FTP kliens programra
 • adatbázis
 • adatbázis neve
 • adatbázishoz tartozó felhasználónév és jelszó
 • több adatbázis esetén a használni kívánt tábla neve

A domainünk regisztrálása és a hozzá kapcsolódó tárhely szolgáltatás kiválasztása és előfizetése után megkapjuk az új tárhelyünkhöz kapcsolódó felhasználói adatokat.
Ezen adatok birtokában hozzáférhetünk a tárhelyünkhöz. Ehhez FTP kliens programra lesz szükségünk. Ha esetleg használjuk a jól bevált Total Commander fájlkezelőt, akkor nincs is másra szükségünk, folytassuk ezzel a munkát. (Aki mást használna, tegye bátran, számtalan szuper program van a fenti célra!)

 1. Ellenőrizzük a tárhelyünket! Ehhez a már fent említett Total Commander fájlkezelőben A Hálózat / FTP kapcsolódás menüpontot kiválasztva hozzunk létre egy új kapcsolatot.
  Adjunk a kapcsolatnak egy fantázianevet, majd adjuk meg a szolgáltatótól kapott adatokat. A kiszolgáló nevét, a felhasználó nevet és a jelszót. Ezeket elmentve létrejön a kapcsolat, melyhez immár tudunk csatlakozni.
 2. Töltsük le a WordPress rendszert a https://hu.wordpress.org/download/ címről.
 3. Tömörítsük ki a letöltött fájt, és másoljuk fel a tárhelyünk gyökér mappájába. Egyes szolgáltatók esetében ez más-más mappát jelenthet, pl. public_html vagy www.
 4. Hogy tudjuk mi vár ránk a telepítés során, olvassuk el a feltöltött oldalon található olvasdel.html fájlt. A legegyszerűbben a saját oldalunkról tudjuk megtenni. Nyisd meg a böngészőben a http://www.sajatoldalam.com/olvasdel.html címet.
 5. Ezt követően kezdődhet a telepítés! Nyisd meg a böngésződben a http://www.sajatoldalam.com címet.
 6. A telepítő a leírás elején ismertetett adatokat bekéri, majd befejezi a telepítést.

Ezt követően elérhető az új honlapod a http://www.sajatoldalam.com címen.